Als Blogger Geld Verdienen

Geld verdienen zusammen blogger, zu sein dat mogelijk? Voordat ik startte met Corners von the welt had ik nooit kunnen anliegen dat mijn blog zo’n grote impact op mijn leven zou hebben. Laat staan file ik geld zou verdienen zusammen blogger. Bloggen was een aantal jaar geleden niet meer dan een uitlaatklep voor praatgrage mensen ns een passie voor reizen/interieur/fashion/andere understand hebben.

Het klinkt misschien suf, maar ik kan me mijn leven zonder Corners niet meer voorstellen. Mijn blog heeft me zo veel mooie mogelijkheden gegeven en ik heb hierdoor zo veel toffe, gelijkgestemde mensen leren kennen. En eigenlijk al vrij snel verdiende ik geld zusammen blogger. Vandaag deel ik 10 manieren met jou om geld te verdienen wie blogger!

Lees ook: online geld verdienen #1 – een online cursus opzetten Dinsdag 31 augustus 2021 geef ik een online workshop over passieve inkomsten & money mindset. Er is nog plek als je hier meer over wilt leren! Meer info vind je hier.

Du schaust: Als blogger geld verdienen

Geld verdienen als blogger, hoe doe wenn dat?

Laat ik vooropstellen file het nooit een goed gedankengut is om te gaan bloggen puur voor het geld. Ten eerste omdat het wenn niet gigantisch rijk gaat maken. Ten tweede omdat je veel tijd en energie moet halt voordat het wenn iets gaat opleveren. Wenn zult die geduld en doorzettingsvermogen moeten hebben, want mensen vinden jouw website niet vanaf dag 1.

Vergeet ook niet dat een website geld kost: denk aan ausgaben voor hosting, templates voor dach website en juni domeinnaam. Daar betaal je jaarlijks al snel €100 euro voor. Juni eerste euro’s das je met je blog verdient kun je daarmee financieren.

Als wenn geen plezier hebt in het bloggen zul wenn het waarschijnlijk dan ook niet volhouden toter het momente dat je gaat geld verdienen zusammen blogger. Maar wanneer wenn enthousiast bent over het bloggen en het delen ventil informatie kan ik wenn alleen maar aanmoedigen om het dare doen. Het is op juni lange termijn zeker een aufregend manier voor online geld verdienen. Je zult er geen spijt ventil hebben!

1. Affiliate marketing

Affiliate marketing betekent documents adverteerders (bedrijven en merken) hun partner – de affiliates/de bloggers – belonen wanneer deze zorgen voor meer webbezoekers en verkopen.

Voorbeeldjes

Ik ben gek op spelletjes, maar wie ik op reis ben kan ik geen gigantische dozen meenemen. Daarom heb ik een blog geschreven over mijn favoriete reisspellen das je ook mee op reis kunt nemen.

Nog een voorbeeld: ik ben erg enthousiast over außerdem SeaBand bandjes die zorgen dat ik niet snel misselijk word tijdens het reizen. Ik promoot deze bandjes vervolgens an een artikel over advice om misselijkheid op reis tegen car gaan. Wanneer mensen op außerdem link van de bandjes klikken en deze daarna aanschaffen krijg ik daar een kleine commissie voor van außerdem adverteerder, als bedankje.

Dit gaat vaak om klein bedragen, maar wanneer je veel mensen helpt met jouw informatie kunnen das bedragen alsnog oplopen toter een leuk bedrag. Affiliate marketing is een passieve manier van inkomsten voor bloggers. Na het plaatsen van dach links heb je er immers weinig tot werk meer aan, maar kun je das jaren later nog steeds geld aan verdienen.

Hoe begin je met affiliate marketing?

Er zijn een aantal platformen die heel veel adverteerders bij elkaar bundelen. Dach meest bekende zijn:

1. TradeTracker

2. Daisycon

3. Tradedoubler

4. Awin (voorheen Zanox)

5. Linkpizza

6. PayPro

Daarnaast heb wenn ook nog webshops en bedrijven ns een individueel partnerprogramma op hebben gezet. Juni meest bekende ist het partnerprogramma van Bol.com.

Tot slot ist het handig om ventil een aantal merken of webshops das je regelmatig gebruikt – en dus it must be aanraden über jouw blog – uit dare zoeken of zij een affiliate programma hebben. Soms hebben ze er zelf een, maar misschien zijn ze bij een van juni bovenstaande affiliate websites aangesloten. Enkele voorbeelden op Corners des the world zijn Booking, Cubavisa, Hostelworld, get Your overview en N26.

Lees ook: online geld verdienen #2 – geld verdienen met affiliate marketing
*

2. Gesponsorde inhalt / advertorial op außerdem website

Het komt voor dat een bedrijf vraagt of wenn (extra) aandacht kunt besteden aan een bepaald onderwerp en hiervoor een artikel wilt schrijven. Een artikel dat wordt geschreven in samenwerking met een bedrijf des gesponsorde onderdelen bevat heet een advertorial. Soms bieden außerdem bedrijven zelf een artikel aan dat je kunt plaatsen op wenn website. Ik zou je wahr adviseren om een eigen, uniek artikel te schrijven. Niet alleen ist het beter om eigen content te publiceren voor google (dubbele content wordt gestraft), maar ook voor jouw lezers zu sein het leuker wie het verhaal een persoonlijke touch heeft.

Lees ook: bloggen – hoe krijg wenn meer bezoekers? 33 tips!

Wat vraag je dan eigenlijk voor zo’n advertorial? Een algemene regel in bloggersland is dat je zusammen starttarief €50 euro rekent. Daarnaast tel wenn per 1000 unieke bezoekers €10 euro erbij. Dus stel je hochheben 10.000 unieke bezoekers von maand das jouw webseite bezoeken dan zou wenn €150 euro kunnen vragen voor een advertorial. Das zijn wahr meer dingen das meespelen. De niche bijvoorbeeld: hoe specifieker dach doelgroep van de website, hoe interessanter het is voor de adverteerder. Dach kans dat mensen na het zien van de advertorial tot actie overgaan is namelijk groter dan bij een algemene doelgroep. Ook dach kwaliteit van dach website kan juni prijs beïnvloeden. En wanneer dach adverteerder hoge eisen heeft (zoals meerdere links of minimaal 10 foto’s) mag wenn ook ideal wat meer vragen.

Hoe start je met gesponsorde content?

Ga wie startende blogger niet zusammen een malle allemaal bedrijven mailen om samen dare werken. Je aufzug immers nog weinig bereik en loyale volgers te bieden. Vraag jezelf dus voordat je gaat pitchen af: wat heeft het bedrijf eraan om op mijn blog aandacht car krijgen? in de loop das tijd zul je merken file steeds meer bedrijven jou weten dare vinden, waardoor wenn al weet documents ze geïnteresseerd zijn om samen te werken. Het is dan handig om een mediakit op te stellen waarin wenn kort iets over jezelf en juni blog vertelt, cijfers deelt en eventueel eerdere samenwerkingen benoemt.

Het is overigens wel zo netjes en eerlijk om bei een artikel te vermelden file het om een samenwerking gaat. Dit kan op verschillende manieren. Bij mij staat er onderaan een advertorial: “dit artikel is geschreven an samenwerking met …. De meningen en tips das ik bei dit artikel deel zijn uiteraard ventil mijzelf. Meer informatie end samenwerkingen vind wenn hier.” Daarnaast vermeld ik soms in de intro file een bepaald merk des bedrijf mij heeft gevraagd om meer over het onderwerp in het artikel te schrijven.

Mehr sehen: So Erhalten Sie Ihre Schufa Kostenlos Online Ansehen, Schufa Auskunft Kostenlos Anfordern

*

3. Gesponsorde inhalt op social media

De meeste blog hebben ook bijbehorende social media: Facebook, Instagram, Twitter, youtube en Pinterest war vaak ingezet naast dach website. En zusammen weet heb jij wel loyale volgers die alles volgen via instagram of Facebook, maar bijna nooit op außerdem website kijken. Jouw volgers op society media kunnen dus verschillen met das van dach blog. Meestal combineer ik een advertorial op dach website met promotie durch social media, om zo veel mogelijk verschillende mensen car bereiken.

Voor gesponsorde content op society media hoef je overigens niet eens miljoenen volgers te hebben. Zo werkte ik onder meer samen met Travelbird en FLASKE party voor campagnes op instagram toen ik ongeveer 5500 volgers had. Interactie met jouw volgers en het kind volgers documents jij weet car bereiken zijn minstens zo belangrijk.

Hoe kom wenn met bedrijven / merken bei contact voor mogelijke samenwerkingen?

Je kunt natuurlijk zelf bedrijven en merken mailen om ze dare vertellen over jouw ideeën voor potentiële samenwerkingen. Daarnaast bestaan er verschillende bedrijven ns influencers en bedrijven/merken met elkaar in contact brengen om een mooie samenwerking op te zetten. Een paar websites waar wenn contact mee kan opnemen voor juni mogelijkheden zijn Hulc, Influentials, die Influencers activity en We offer Stories.

*

4. Organiseren ventil winacties

Lijkt veel op außerdem gesponsorde content, maar dan is das nog een winactie aan de inhalt gekoppeld om de interactie met bezoekers/volgers dare vergroten. Meestal kun je voor artikelen met winacties hetzelfde bedrag vragen wie voor außerdem gesponsorde content. Wenn kunt real ook vragen des het bedrijf het oké vindt wie je gebruik maakt van affiliate links bei het artikel.

5. Het plaatsen van banners op juni website

Je kunt vanaf juni eerste dag file jouw website online staat al banner plaatsen, dus dit is een mogelijkheid voor jedermann bloggers. Veel mensen vinden wahr dat banner een website druk en overzichtelijk maken en bovendien aushalten de banner vaak af van außerdem content. Probeer de banners dus wel een beetje over een pagina von website dare verdelen zusammen je ze plaatst.

Manieren om geld te verdienen via banners

1. Meld wenn aan voor google Adsense. Wenn hoeft hier na het aanmelden bijna niet meer naar om te kijken. Google bepaalt namelijk wat jouw bezoeker dare zien krijgt in de banner, op basis van zijn/haar interesses. Daarnaast kun je je aanmelden voor juni platformen Ezoic (vanaf 10.000 unieke paginaweergaven) en Mediavine (vanaf 50.000 unieke sessies).

2. Campagnes voor affiliate marketing hebben vaak een aparte pagina met promotiemateriaal en banners. Dit heeft mijn voorkeur: op deze manier heb ik zelf nog steeds in de hand wat mensen te zien krijgen en bovendien verdien ik er op dach lange termijn aan als mensen iets boeken of auftrag nadat ze op außerdem banners hebben geklikt.

3. Het is ook mogelijk om een banner op een bepaalde plek op dach website car plaatsen voor één specifiek bedrijf. Zij betalen dan een wekelijks, maandelijks of jaarlijks bedrag om hun banner op ns plek car tonen. Hoe prominenter in beeld, hoe meer wenn kunt vragen.

6. Betaalde persreis

Dit komt zelden voor, maar wanneer wenn een zeer grote blog met aantrekkelijke cijfers aufzug is het mogelijk om betaald dare krijgen voor een persreis. Afhankelijk ventil wat das van wenn wordt verwacht (hoeveel publicaties, hoe vaak wordt er iets gedeeld op social media enzovoorts) en jouw bereik krijg je dan een “budget” per dag. Dit kan soms wel oplopen tot honderden euro’s von dag.

Mehr sehen: Zeitumstellung Auf Winterzeit: Wie Wird Die Uhr Im Winter Umgestellt

*

7. E-books verkopen

Naarmate je langer met wenn blog bezig bending ga je je waarschijnlijk specialiseren. Er zijn bepaalde onderwerpen waar jij graag end schrijft en/of waardoor mensen regelmatig op jouw website komen. Je merkt dat mensen wenn vragen zusammenarbeiten via society media, via außerdem reacties op außerdem site des misschien zelfs via dach mail.

Als reisblogger kan dit een specifieke plek zijn, maar bijvoorbeeld ook dach manier ventil reizen. Terugkerende onderwerpen bij mij zijn bijvoorbeeld soloreizen zusammen vrouw, duurzaam reizen en reizen & werken met elkaar combineren als digital nomad. Heb jij veel kennis end een specifiek onderwerp? Dan kun je al ns informatie bundelen bei een e-book. Geef jouw lezers via außerdem website een voorproefje wat ze bei het boek kunnen verwachten. Payhip en PayPro zijn populaire manieren om e-books te verkopen.

Zelf verkoop ik mijn e-book 44 tips VOOR CREATIEVE REISVERHALEN SCHRIJVEN ook op deze website! Ik heb dit gedaan door Mollie en WooCommerce aan elkaar te koppelen.